Header Ads

ČOKOLADNA MOUSSE TORTA: Savršena slastica bez pečenja, od svega 4 sastojka!Ovo je u biti jedan pravi pravcati sladoled od čokolade zarobljen u okviru od piškota koji, će vas ako volite čokoladu, jednostavno oduševiti.

Sastojci:

  • 30 dag čokolade za kuhanje (što kvalitetnija i tamnija – to bolje)
  • 5 dag maslaca
  • 9 jaja
  • veće pakiranje piškota
Priprema:

Čokoladu natrgati na komadiće i otopiti na laganoj vatri. Dodati maslac, promiješati da se otopi pa na laganoj vatri dodavati jedno po jedno žumanjce. Svako žumanjce dobro umiksati prije nego se stavi drugo, i tako redom, svih 9.

Na kraju u vruću smjesu od čokolade i žumanjaka dodati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Ako je čokolada jako gorka, tada u bjelanjke pred kraj miksanja kada su već čvrsti dodajte 3-4 žlice šećera u prahu.

Prvo mikserom umiksajte nekoliko žlica bjelanjaka kako bi se povećala i omkešala čokoladna masa, a potom ostatak bjelanjaka lagano kuhačom umiješati u ostatak. Tako će se dobiti savršeno porozna i pahuljasta čokoladna masa.

U okrugli kalup za torte (22-24 cmØ) po dnu rasporediti piškote kratko namočene u mlijeko s rumom, a također piškote složiti uz rub kalupa sa šećernom stranom prema van. Rubove kalupa prije toga namastite s malo maslaca, tako će piškote ostati priljubljene uz kalup prije no što usipate kremu.

Napuniti kalup čokoladnim moussom, pospremiti tortu prvo u hladnjak, a potom i u zamrzivač. Kada se stisne (najbolje preko noći), maknuti obruč, ukrasiti po želji…

Izvor: recipeci.comNema komentara