Header Ads

NE BACAJTE POLUTRULO VOĆE: Ovo su 4 načina da ga korisno upotrijebite...


Voće dosta brzo propada i usred zime, a u sezoni toplijeg vremena nakon što par dana stoji na otvorenom, u zdjelici, gubi privlačnost, počinje truliti i završi u smeću.

A mora li zaista tako biti?

Prije nego što se riješite takov voća, razmislite o ova četiri načina kako ga još možete iskoristiti i izvući sve potrebne vitamine iz njega, ali i ne baciti novac u smeće.

1. Sok, smoothie ili shake

Operite ga, očistite i ubacite u sokovnik ili blender. Dobit ćete visokohranjivi napitak koji (u slučaju da pripremite smoothie) može zamijeniti i obrok.

2. Kolač

Ako ste spremni dodatno zagrijati atmosferu, ispecite kolač, pitu, tortu, mrvice... Zato što je sve ukusnije kad kad je uvaljano u šećer i maslac.

3. Sladoled

Ne da vam se peći? Jednostavno napravite sladoled. Banane ili jagode (ali i bilo koje voće, ako ćemo biti iskreni) može se iskoristi kako biste sami napravili jednostavan sladoled od njega.

4. Džem

Ako je vaše voće i tako na putu da se u potpunosti zgnječi, pomozite mu u tom procesu i napravite ukusni džem. Ako imate više različitog voća, dajte mašti na volju i stvorite nove okuse.

Izvor: Magazin.hr

Nema komentara