Header Ads

NE BACAJTE SATRI KRUH: Evo kako ćete ga iskoristiti za pripremu ukusnog jela



Sigurno se i vama povremeno dogodi da kupite više kruga nego što vam je potrebno i da na kraju ne znate što bi s njim. Najlošiji mogući izbor je baciti stari kruh u smeće.

A najjednostavniji način da to izbjegnete, i da stari kruh korisno upotrijebite, je izrada sušenih krušnih mrvica, kojih u domaćinstvu nikad nije previše. Potrebne su za koriste za zgušnjavanje juha i umaka, pohanje mesa, pripremu kobasica...

Postoje, međutim, i brojni drugi načini. Stari kruh možete upotrijebiti za pripremanje raznih jela - složenaca, juha, kolača... Ako već to niste radili, pa nemate ideju ni recept, donosimo jedan zaista jednostavan recept, uz pomoć kojeg ćete napraviti ukusan složenac.

Evo kako:

Kruh narežite na kockice i popržite dok ne postane hrskav. U tavi na maslacu popržite sitno sjeckani luk, dodajte odmrznuti špinat, začinite i kuhajte minutu, dvije.

Kalup za složence premažite maslacem, na dno rasporedite polovicu kockica kruha, dodajte pola količine špinata i pospite ribanim sirom. Ponovite postupak slažući kruh, špinat i sir. U zdjeli umutite jaja s malo mlijeka, začinite te smjesom prelijte složenac.

Zapecite u pećnici na 170°C oko 50 minuta.

Ovo, kako vidite, nije neki kompliciran ni jako precizan recept. On, zapravo, može biti dobar početak za razne eksperimente, sa različitim vrstama povrća, začina...




   





Nema komentara