Header Ads

ČOKOLADNE KUGLICE: Najbrži recept, napravite finu slasticu od samo 3sastojkaČokoladne kuglice fantastičan su recept koji ćete zavoljeti u trenu. S obzirom na to da vam za njih ne treba ni mikser niti pećnica, te da se sastoji od samo tri sastojka, bez greške će ga napraviti baš svako.

Sastojci:

  • 250 grama sirnog namaza
  • 500 grama čokoladnog keksa s punjenjem (Oreo, Moto, Paris...)
  • 250 grama čokolade za kuhanjePriprema:

1. Kekse zdrobite u mrvice. Najlakši način je da ih sameljete ili ih stavite u vrećicu te ih smrvite valjkom za tijesto. Izdvojite mali dio s kojim ćete posipati praline.

2. Kekse istresite u zdjelu, dodajte sirni namaz i dobro izmiješajte dok ne dobijete gustu povezanu masu. Rukama oblikujte kuglice promjera oko 3 centimetra.

3. Čokoladu otopite na pari te kuglice jednu po jednu umačite u čokoladu te odložite na tanjur ili pladanj. Dok je čokolada još topla kuglice posipajte s ostatkom mrvljenih keksića te ih spremite u hladnjak na minimalno sat vremena.

Savjet:

- Želite li kuglice ujednačeno preliti čokoladom, ubacite ih u lončić te ih s dvije viljuške okrećite dok nisu u potpunosti preliveni čokoladom, te ih istim villuškama podignite i stavite na tanjur.

- Isto možete učiniti i tako da kuglicu nabodete na villjušku i je umočite u čokoladu.

Izvor: Zadovoljna.hr

Nema komentara